לידיעתך: לצורך התאמת התוכן שיוצג ברשת להעדפותיך האישיות, אנו משתמשים ב"עוגיות" . לפרטים נוספים
Skip Navigation Links דף הבית מאמרים הטיפים המנצחים למנגל המושלם

איך עושים מנגל מושלם? טיפים מנצחים של צחי בוקששתר

ל"ג בעומר כבר כאן ואלפי ישראלים נמצאים בפארקים עם כל משפחתם ומנפנפים במרץ מול המנגל. אז מה המתכון המנצח למנגל? ביקשנו טיפים מיוחדים מהשף צחי בוקששתר ומגולשי לאומי קארד בפייסבוק. העיקר שיהיה בתיאבון!


 

הטיפים של השף צחי בוקששתר

כדי שיהיה חג מוצלח על האש הכי חשוב זה לתכנן. לא כדאי לגלות כשהאוכל מתחיל להישרף שאין מלקחיים כדי לקחת אותו, או שאין איפה לשים אותו. לכן צריך להכין מראש את "קיט העבודה של המנגל": ½ בצל נעוץ על מזלג ארוך לשימון הרשת, רשת נקייה ומשומנת מהבית, נייר מגבת, ספריי עם מים לשיכוך להבות, מלקחיים וכלים לאוכל המוכן. 
מתחילים מירקות צרובים על האש, סלטים טריים מירוקים וחצילים חמים, ורק אחר כך מתחילים עם בשר ולחמים. כך אנחנו ואורחינו נרגיש יותר טוב יום למחרת.
שיפודי עץ קטנים וחמודים מעניקים חן לגריל, אבל כדאי להשרות אותם לפחות שעתיים במים, עם טיפה מלח, ורצוי במקרר. כך הם לא יישרפו בהכנה.
גריל גז זה גריל גז, אבל פחמים צריך לבחור. לא להשתמש בפחמי תחנת דלק ומרכולים שניצתים ברגע ומתאכלים בשני רגעים. בשוק יש מיובאים מדרום אמריקה שעובדים נפלא, ובחנויות ירקות ביישובים ערביים יש שקים גדולים של פחמי הדר נפלאים, שבוערים חזק ולאורך זמן. 
השיטה הכי מוצלחת להדלקת פחמים היא הארובה. זו יכולה להיות ארובה יקרה של וובר, או זולה מהשוק או פח מלול שעבר הסבה. מדובר בצינור שבתחתיתו מבעירים נייר ומעל ממלאים בפחמים, שמאדימים ולוהטים ברגע. זו גם הדרך האידיאלית למילוי מחדש של פחמים בגריל.
סטייק טוב לא צריך מתכון. צריך לקנות אותו טוב ודי. שמים אותו על הגריל, בוזקים (רק בסוף) מלח ופלפל שחור גרוס – וזה יוצא הכי נפלא.
והטיפ החשוב מכולם: עם גריל אין חכמות, מה ששמים עליו זה מה שיוצא. אז קנו בשר שלא היה קפוא, שמריח ונראה טוב, וייצא לכם טוב. וזכרו: גרילמן ששותה בירה הוא גרילמן שמח!


הקבב המרוקאי של מתן

אנחנו לא מוותרים בכל עצמאות על הקבב המרוקאי של אמא,  בליווי מקל קינמון, לארומה.

מרכיבים: 500 גרם עוף טחון; חופן פטרוזיליה קצוצה; בצל קצוץ; ביצה; רבע כוס פירורי לחם; תערובת ראס אל חנות; מלח ופלפל; מקלות קינמון או ענפי רוזמרין (לא חובה אבל כדאי...).

אופן ההכנה: מערבבים את כלל המרכיבים ומכנסים למקרר לשעה, יוצקים את הקבבים על קצה מקלות הקינמון או ענפי הרוזמרין. על מחבת פסים או פלנצ'ה מרססים עם ספריי שמן ומניחים את הקבבים.

הקבב המושלם של לימור

את הבצל אני מטגנת לפני, זה משפר את הטעם. אני מוסיפה המון ירק ומתבלת באהבה. מומלץ ללוש היטב את העיסה כך הקבב לא יתפרק ורצוי להכינו לילה לפני. תבלינים מומלצים: כמון, קצת תבלין לשווארמה וקצת פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם וכמובן מלח פלפל, הירק זה ערבוב של פטרוזיליה וכרפס. חשוב לטגן קבב אחד במחבת ולטעום, זה עוזר לתקן תיבול ולמנוע פשלות כמו "שכחתי לשים מלח" ... ועכשיו מה שנותר זה להדליק את הגחלים ולחכות לעצמאות.

ההמבורגר של אורי

מרכיבים: 400 גרם אנטריקוט; 400 גרם צלעות או צוואר; 200 גרם שומן בוקסר

אופן הכנה: טוחנים את הבשר יחד עם בצל גדול קצוץ, שן שום כתושה, קטשופ, רוטב ברביקיו, חרדל, סודה לשתייה ומלח פלפל. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים שום, מסננים את השמן ומצננים. להוסיף את יתר המוצרים.

המרינדה של שיר

מרינדת לימון ועשבי תיבול שמשדרגת את המנגל! חצי כוס שמן זית, שליש כוס מיץ לימון, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, חצי כף רוזמרין טרי, חצי כף טימין טרי מהגינה, פלפל שחור ומלח. תסמכו עליי, המחמאות יעופו באוויר.

הנתחים על האש של אסתר

אנחנו אוהבים לשים על המנגל נתחים שלמים שמושרים לילה שלם במרינדה .... הנתח המוכר והאהוב שלנו הוא נתח אנטריקוט, שמושרה בלילה בשמן זית, רוזמרין טרי, פלפל שחור גרוס, מלח ים וקייג'ון (תבלין מיוחד שמעשיר את המרינדה). לאחר שלילה שלם הנתח ספג את הטעמים והריחות אנו מעלים אותו למנגל. פורסים נתחים ופשוט מתענגים על הטעם.
 

ולצמחונים שביניכם, הנה כמה טיפים מנצחים לסלטים ולירקות על האש:

המטבוחה של מירי (זהירות חריף אש!)

מרכיבים: 1-3 פלפלים חריפים ירוקים (שמים יותר או פחות לפי הטעם); 1 פלפל אדום מתוק; 7-8 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות גסות; 3-4 כפות שמן זית; 6-8 שיני שום פרוסות ומלח לפי הטעם.

אופן ההכנה: קולים את כל הפלפלים על להבה גלויה עד שקליפתם נראית שרופה מכל הכיוונים. מסירים מהאש, מעבירים לשקית ניילון וקושרים. ממתינים עד שהם מתקררים מעט, מקלפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וחותכים גס. שימו לב לשטוף היטב את הידיים לאחר קילוף הפלפל החריף. מחממים סיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מוסיפים את העגבניות (ללא שמן) ומבשלים אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. מוסיפים את שמן הזית, השום והפלפלים הקלויים. מבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות. מערבבים מדי פעם עד שכמעט וכל הנוזלים מתאדים ומתקבל מעין ממרח. מתבלים במלח לפי הטעם. מניחים למטבוחה להצטנן מעט בטרם האכילה.

האנטיפסטי של הדס

חותכים זוקיני לטבעות וראש ברוקולי לפרחים. מזלפים שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. שמים על המנגל עם הגחלים ויש נשנוש סופר בריא וטעים.

הקבב הטבעוני של סמדר:
מרכיבים: כוס עדשים; 250 גרם פטריות; 2 כפות שמן זית; שן שום – קצוצה; 2 כפות רוטב סויה; כף טחינה גולמית; כף יין אדום; 0.5 כוס ציר ירקות; כוס מים; כוס שיבולת שועל; צרור פטרוזיליה קטן – קצוץ היטב.

תבלינים: 0.5 כפית פפריקה מתוקה מעושנת; 0.5 כפית תערובת: טימין, בזיליקום, אורגנו; 0.25 כפית צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות הרצויה); כפית כמון וכמובן מלח, פלפל.

אופן הכנה: מבשלים את העדשים במים עם עלי הדפנה עד התרככות חלקית (שהעדשים לא יגיעו למצב פירה) ומסננים את המים; מכניסים את העדשים והפטריות למעבד-מזון, קוצצים גס בפולסים בודדים; משתמשים בסיר שבו בושלו העדשים ומטגנים את הבצל דקה-שתיים, מוסיפים את השום ומכבים את האש. מוסיפים לסיר את תערובת העדשים-פטריות ומערבבים. מכניסים ומערבבים גם: טחינה, רוטב סויה, ציר ירקות, יין אדום, שיבולת שועל ופטרוזיליה; מכניסים את העיסה למקרר לקירור זריז של כ-20 דק'; יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים ופוחסים אותם; אופים בחום בינוני או צולים על המנגל.

החציל המפנק של יוסי:
מרכיבים: 5 חציל בלדי; 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק; 2 לימונים; 0.5 כוס שמן זית; מלח ופלפל; נענע קצוצה לקישוט.

אופן ההכנה: צולים את החצילים על אש גלויה מכל הכיוונים, עד שקליפתם משחירה (אך לא נחרכת). נותנים להם להתקרר מעט, מקלפים ומוציאים את הליבה ואותה קוצצים ומניחים בקערה. סוחטים את שני הלימונים ומוסיפים את השום, המלח ושמן הזית ומערבבים עד שנוצרת מסה אחידה, ומגישים.